Workshop Zeefdrukken

Ervaar hoe toegankelijk deze mooie traditionele druktechniek is.

  • Datum: 28 oktober 2024
  • Tijdsduur: 2 uur (18:00 - 20:00)
  • €15,-
  • Max Deelnemers: 8
Reserveer
Workshop cover image

Beschrijving #

In deze workshop ga je aan de slag met je (eerste) eigen zeefdruk. Als eerste leer je de basistheorie achter het zeefdrukken en maken we een ontwerp in Coreldraw dat we kunnen plotten uit vinyl folie. De uitgesneden sticker plaatsen we dan op het zeefdrukraam om tot slot daadwerkelijk met inkt te bedrukken op textiel.

Voorbereiden #

Je kunt zelf van te voren een simpele vectortekening mee nemen naar de workshop (Niet noodzakelijk). Deze kun je van het internet halen of zelf tekenen in bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Inkscape. Let er op dat je geen pixel plaatje gebruikt van het internet. Vector bestanden herken je aan ’.ai’, ‘.eps’ en ’.svg’ bestand types. Zorg ervoor dat het ontwerp uit slechts 1 kleur bestaat en niet teveel kleine onderdelen bevat (dus geen gecompliceerde foto’s).

Niveau #

Enige voorkennis van grafische en/of technische tekenprogramma’s is wenselijk, maar niet noodzakelijk zolang je digitaal vaardig bent.

Resultaat #

Aan het einde van de avond heb je zelf een eerste kleine zeefdruk gemaakt en weet je wat er allemaal nodig is om zelfstandig aan de slag te gaan met meer geavanceerde ontwerpen.