Borrelplank graveren

Verander een simpele borrelplank in een leuk persoonlijk cadeau!

  • Datum: 24 juni 2024
  • Tijdsduur: 2 uur (18:00 - 20:00)
  • €15,- excl. €5,- materiaal kosten
  • Max Deelnemers: 6
Reserveer
Workshop cover image

Beschrijving #

In deze workshop ga je aan de slag met je eigen borrelplank ontwerpen. Als eerste leer je de basistheorie achter het lasersnijden: o.a. techniek, materiaal en verschillende instellingen. Vervolgens ga je onder begeleiding van de instructeur een eigen design tekenen in het programma CorelDraw. Hierbij letten we goed op de do’s en don’ts voor lasersnijders zodat we een bestand krijgen dat we daarna goed kunnen graveren op de borrelplanken

Voorbereiden #

Je kunt zelf van te voren een simpele vectortekening mee nemen naar de workshop om te graveren. Deze kun je van het internet halen of zelf tekenen in bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Inkscape. Let er op dat je geen pixel plaatje gebruikt van het internet. Vector bestanden herken je aan ’.ai’, ‘.eps’ en ’.svg’ bestand types. Voor deze workshop vragen we je een simpel design in zwart/wit te kiezen of te maken. Foto’s zijn helaas te gecompliceerd voor deze workshop.

Niveau #

Enige voorkennis van grafische en/of technische tekenprogramma’s is wenselijk, maar niet noodzakelijk zolang je digitaal vaardig bent.

Resultaat #

Aan het einde van de avond ga je naar huis met jouw persoonlijke borrelplank. Daarnaast heb je na het volgen van deze workshop voldoende basis kennis om zelfstandig met de lasersnijders in het Fablab te werken.

Kosten #

Workshop 15 euro + 5 euro materiaalkosten.