Snijplotter

feature

De snijplotter wordt gebruikt voor het uitsnijden van stickers uit folies die vervolgens op ramen, voertuigen of shirts geplakt kunnen worden. Zo kun je zelf raamteksten of T-shirts met eigen logo’s maken. Onze Snijplotter is van het merk en type SUMMA CUT D60R.

Materiaal #

De folies zitten op een rol van 50 meter. De breedte van de rol is 61 cm. Houd hiermee rekening in het ontwerp. We hebben speciale textielfolies en standaardfolies voor vloeren, ramen, muren en objecten in verschillende kleuren op voorraad. Standaard maken wij gebruik van Metamark M7 folie (link(external link)). In het Fablab hebben we hier een waaier van, zodat je alle leverbare kleuren in het assortiment van te voren kunt bekijken.

Sticker uitsnijden #

Het is ook mogelijk om (kleuren) stickers die geprint zijn op een reguliere printer uit te snijden met deze machine. Hiervoor moet je bij je stickers speciale markers meeprinten die onze snijplotter kan herkennen. Voor Adobe Illustrator en Coreldraw is een gemakkelijke plugin beschibkaar die deze markers in je ontwerp plaatst. Je bestand moet natuurlijk ook vector lijnen hebben, zodat de plotter weet welke vorm er uitgesneden moet worden. Je kunt de plugins downloaden van de Summa website(external link) of via de onderstaande knop.

Download Plugin

Laatste update: Dec 2023

Textiel bedrukken #

Met de snijplotter kun je ook speciale textiel folies uitsnijden om te bedrukken op textiel. Klik hier voor meer informatie over het bedrukken van textiel met behulp van onze machines.