Minifactory Ultra (FFF)

Een zeer specialistische FFF printer voor ultra polymeren, zoals PEEK en PI. Deze printer kan extreem betrouwbaar printen in een gecontroleerde omgeving. De nozzle kan bijna 500 ┬░C worden en de print kamer maar liefst 250 ┬░C. We gebruiken deze printer echter alleen op aanvraag aangezien de prints erg kostbaar zijn.

Max printbereik: 33 x 18 x 18 cm

Materialen #

De Minifactory werkt met filament van 1.75mm dik. We printen op deze printer enkel met materialen die niet geprint kunnen worden op de Ultimakers. Op de site van Minifactory(external link) vind je meer informatie over verschillende ultra-polymeren. Hieronder staat een lijstje van materialen waar al bestaande profielen voor zijn en/of we ervaring mee hebben:

Materiaal
PEEK CFPPSU
PEEKPPS
PEKKESD-PEKK
Ultem AM1010FPA CF
Ultem AM9085FKimya PC-s
TPIPVDF

Slicing #

Deze printer maakt gebruik van de Simplify3D(external link) slicer. Dit is betaalde software die dus niet gemakkelijk thuis te gebruiken is. Echter hebben wij een computer in het Fablab waarop deze slicer en alle profielen voor de Minifactory al geinstalleerd zijn.

Kosten #

We hebben standaard geen materiaal op voorraad voor deze printer. De kostenberekening vindt plaats in overleg. Houd rekening met onder andere de materiaal kosten, kosten voor een nozzle en machinekosten.