Itomec I500 (FFF)

feature

Groot formaat FFF-printer. Deze printer gebruiken we enkel voor het printen van grote onderdelen die niet in de Ultimaker S5 passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto-onderdelen of interieur objecten, zoals een lampenkap. Door het gebruik van grote nozzles kan deze printer snel printen, maar het instellen vergt wel meer kennis dan bij de Ultimakers. De Itomec is gebouwd met hoogwaardige en gemakkelijk te vervangen onderdelen en draait op open-source software.

Het maximale printbereik van deze printer is: 50 x 50 x 50 cm

Materialen #

De Itomec werkt met standaard 1.75mm dik filament (in tegenstelling tot de 2.85mm van de Ultimakers). Op deze printer werken we met rollen van 2,5kg of zwaarder. De voorkeur gaat uit naar PLA en PET-G, omdat hier al uitgebreid geteste profielen voor zijn gemaakt.

Slicing #

Deze printer maakt gebruik van een Duet3D Wifi controller met RepRapFirmware 3.4.6 (2023). Hierdoor kun je technisch gezien elke slicer gebruiken, maar alle bestaande profielen zijn gebouwd rondom Prusaslicer(external link) (doordat Cura niet alle functionaliteit van deze printer ondersteunt). Prusaslicer is een gemakkelijk te gebruiken open-source slicer van de makers van de bekende Prusa printers. Prusaslicer(external link) kun je gratis installeren, maar op dit moment zijn onze profielen nog niet te downloaden. Wanneer alles perfect is afgesteld zullen we dat hier delen. Tot die tijd kun je gebruik maken van de computers in het Fablab om te slicen voor deze printer. Let op dat er idealiter met een nozzle van 0.8mm geprint wordt.

Download profiel