Over Ons

Over Ons

Fablab Arnhem is een bruisende plek waar je (bijna) alles kunt maken wat je kan bedenken. Lees hieronder meer over wie wij zijn en wat we doen.

Het Fablab #

FabLab Arnhem behoort tot een wereldwijde community. De naam is een samentrekking van Fabrication Laboratory. Een belangrijk kenmerk van een FabLab is dat er een open-inloop wordt georganiseerd. Dit is een moment dat het lab toegankelijk is voor de makers community voor het realiseren van concepten en het delen van kennis. FabLab Arnhem werd op 8 juli 2010 door Glorianna Davenport van het MIT geopend. Wij zijn gehuisvest in het HAN gebouw R26 en vallen op dit moment onder de academie Engineering en Automotive van de HAN.

Expertise #

Ieder FabLab heeft haar eigen specialiteiten. Bij FabLab Arnhem richten we ons op het raakvlak tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en kijken we naar de ontwikkelingen op het gebied van computer gestuurde prototyping in allerlei sectoren. Met een breed scala aan machines en de meest uiteenlopende materialen is bijna elk idee te realiseren in 2D én in 3D. Zo zorgen we voor een unieke omgeving, waar inspirerende en innovatieve ontmoetingen plaatsvinden die leiden tot nieuwe ideeën en producten. Bezoekers worden bij het FabLab gestimuleerd om alles zelf te doen – van idee tot realisatie, het team begeleid hierin en zo zetten we concepten om in echte producten.

Team #

Bij het FabLab werkt een enthousiast team van personeel dat intensief betrokken is bij het verzorgen van onderwijs, onderhoud en het reilen en zeilen van het lab. Daarnaast werken er ervaren vrijwilligers die hun kennis en kunde graag in dienst stellen van de bezoekers tijdens de open inloop, maar ook helpen bij rondleidingen, het geven van workshops en het verder ontwikkelen van het FabLab.