Open-Inloop

Open-Inloop

Wil je gebruik maken van het Fablab, dat kan! Of je nu een student of medewerker bent, bedrijf, kunstenaar of maker. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Kom dan vooral langs tijdens de open inloop.

Hoe werkt dit? #

Heb je een idee en wil je dit realiseren, wil je inspiratie of skills opdoen? Op de maandagen en woensdagen is het Fablab in de middag en avond van 16.00 tot 20.30 uur geopend voor iedereen!

Tijdens de open inloop staat het Fablab team van personeel en enthousiaste vrijwilligers klaar voor advies en eventueel hulp bij het realiseren van mooie projecten.

Ons motto luidt: Hier kun je bijna alles maken wat je kan verzinnen. Daarbij verwachten wij van bezoekers dat zij zelf de handen uit de mouwen steken en met de machines aan de slag gaan, want daar leer je het meest van! Samen leren wij steeds meer over de verschillende technieken en machines in het lab en dat delen wij weer met de nieuwe bezoekers.

Voor een eerste kennismaking is iedereen altijd welkom, maar we raden aan om naar Ă©Ă©n van onze toegankelijke rondleidingen te gaan (zie de workshop pagina). Tijdens deze rondleiding kom je alles te weten over de mogelijkheden van het Fablab en leer je ook andere makers kennen. Daarnaast is het verstandig om de basisworkshops 3D-printen en lasersnijden te volgen.

Voorwaarden #

Een Fablab is onderdeel van een grotere internationale community die elkaar inspireert en kennis deelt. Wij vragen de bezoekers van ons lab daarom ook om de opgedane kennis rondom het maakproces vrij te delen, zodat andere Fablab bezoekers daarvan kunnen leren. De open inloop van Fablab Arnhem is dus niet bedoelt voor commerciële doeleinden. De enige uitzondering op deze regel is wanneer je een enkel prototype wil maken voor een startend bedrijf. Wij steunen dit graag, maar ook hier geldt: informatie rondom het maakproces / concept moet gedeeld mogen worden. Iedereen rekent de materiaalkosten en/of machinekosten af in het lab bij de pinautomaat1.

Studenten van de HAN let op: De open inloop is het moment van de week om te werken aan vrije projecten, privé werk en stageprojecten. Deze tijd is niet beschikbaar voor het werken aan studieopdrachten vanuit het curriculum. Studenten rekenen tijdens de open inloop ook voor het materiaal af.

Reserveren #

Tijdens de open inloop kunnen geen machines gereserveerd worden en geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. De enige uitzondering is de lasersnijder. Klik hier voor meer informatie over de lasersnijder en het reserveren. Sommige technieken / machines vereisen echter speciale kennis of kosten meer tijd. Als je een specifiek project in je hoofd hebt waarvoor je bijvoorbeeld wil gaan vacuĂĽmvormen, 3D scannen of frezen kan het verstandig zijn om vooraf te informeren naar de mogelijkheden / beschikbaarheid van personeel om zo teleurstellingen te voorkomen.

Buiten de open inloop #

Tijdens onze reguliere openingstsijden is het Fablab zeer beperkt toegankelijk voor mensen buiten de HAN. Kom dus vooral naar de open inloop. Alleen in goed overleg kan er op rustige momenten iets mogelijk zijn waar mogelijk extra kosten aan verbonden zijn2.


  1. Meer informatie over kosten kan gevonden worden op onze prijslijst pagina ↩︎

  2. Denk bijvoorbeeld aan grotere projecten met een culturele / sociale / kunstzinnige insteek ↩︎