Educatie

Educatie

FabLab Arnhem biedt workshops aan voor externen (buiten de HAN), internen (HAN) en voortgezet onderwijs groepen. De workshops maken je wegwijs in het FabLab en hebben als uitgangspunt leren-door-te-doen.

Intern - HAN studenten en medewerkers #

Voor alle medewerkers en studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de Basisworkshop ontwikkeld. LET OP: HAN studenten en medewerkers moeten de cursus gevolgd hebben om toegang te krijgen tot het lab. De workshop behandelt de lasersnijder, de 3d printers en maakt inzichtelijk wat er nog meer mogelijk is in het FabLab. Na het afronden van de workshop kun je zelfstandig of met hulp van ons (vrijwilligers)personeel op gezette tijden aan je projecten werken in het FabLab. Bekijk hiervoor de openingstijden.

Voor medewerkers en studenten van de HAN is deze workshop kosteloos te volgen. Voor veel studenten is deze workshop standaard onderdeel van het curriculum, maar af en toe organiseren we ook workshops voor studenten en medewerkers waarbij dit niet het geval is. De workshop duurt 1 dagdeel (3 uur). Kom langs in het Fablab voor meer informatie of mail naar fablab.arnhem@han.nl en vermeld je studie en academie.

Extern - Buiten de HAN #

Voor nieuwsgierige bezoekers (hobbyisten, studenten, middelbare scholieren, mensen uit de artistieke wereld en uit het bedrijfsleven) is er geregeld een gratis rondleiding in het Fablab (agenda). Daaropvolgend vindt er een basisworkshop 3d printen of lasersnijden plaats. Wanneer je van plan bent vaker in het Fablab te willen komen werken wordt aangeraden deze basis workshop(s) te volgen. Na het afronden van de workshop(s) kun je zelfstandig of met hulp van ons (vrijwilligers)personeel tijdens de open inloop aan je projecten werken in het FabLab. Bekijk hiervoor de openingstijden. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

De kosten voor een workshop bedragen gemiddeld genomen rond de € 15,-. De basis workshops duren 1,5 uur en de rondleiding een half uur. Wil je jezelf aanmelden, bekijk dan de workshop agenda en schrijf je in. Wil je met een groep groter dan 5 personen komen, mail ons even, dan plannen we een aparte workshop in.

Voortgezet onderwijs groepen #

Middelbare schoolklassen zijn van harte welkom in het FabLab om te experimenteren met digitale maaktechnieken tijdens een workshop! Leerlingen maken eerst kennis met technieken als 3D-printen en lasersnijden en gaan daarna aan de slag met een creatieve opdracht. De invulling van de opdracht kan op maat ontwikkeld worden of in overleg gekozen worden.

De tijden en kosten zijn op afspraak. Wil je graag een workshop inplannen neem dan contact op met fablab.arnhem@han.nl