FAQ_

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Kom je er toch niet uit? Voel je vrij om contact op te nemen via onze contact pagina of door langs te komen tijdens onze openingstijden. Veel technische informatie is ook te vinden op onze documentatie wiki.

Bekijk onze openingstijden hieronder. We maken verschil tussen de open-inloop die toegankelijk is voor alle bezoekers en de openingstijden voor regulier onderwijs.

Er mag in de meeste gevallen eigen materiaal gebruikt worden met uitzondering van de lasersnijder en 3D printers. Kijk op onze prijslijst voor meer informatie.

Meer informatie over het reserveren van de lasersnijder kan hier gevonden worden. Voor andere machines kan op dit moment niet gereserveerd worden en geldt een ‘first come, first served’ principe.

Tijdens de open-inloop is iedereen welkom om aan eigen projecten te werken. Buiten de open-inloop zijn wij enkel open voor HAN gerelateerde studie opdrachten. We raden nieuwe bezoekers aan om eerst naar een gratis rondleiding te komen om zo een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is in het Fablab. Ook het volgen van de basisworkshops (lasersnijden en 3D printen) is aanbevolen voor het vergaren van de basiskennis om te kunnen werken in het Fablab. Klik hier voor meer informatie over onze workshops.

Het Fablab is er om iedereen in staat te stellen zijn/haar ideeën te realiseren. Je leert dit het beste door zelf aan de slag te gaan. We proberen daarom zo toegankelijk mogelijk te zijn door enkel materiaal en in sommige gevallen machinekosten te rekenen. De begeleiding is gratis. Klik hier voor meer informatie over onze prijzen.

Bij Fablab Arnhem kun je overtollige en mislukte 3D prints inleveren, zodat wij dit kunnen recyclen tot nieuw materiaal. Kijk op onze wiki voor meer informatie.